اژه ای: میزبانی بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای در ایران خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است همه چیز درباره افزایش مهلت معرفی مشمولان سربازی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + ویدئو محمود عباس: اسرائیل برای تخلیه غزه و کرانه باختری از طریق عملیات کوچاندن تلاش می‌کند وزیر خارجه روسیه: از تلاش‌های آمریکا در مذاکرات با ایران حمایت می‌کنیم آیت‌الله علم‌الهدی تأکید کرد: حشدالشعبی، محور مقاومت مردمی عراق عراقچی با وزیر خارجه چین دیدار کرد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم سخنگوی کرملین: اختلافاتی میان آمریکا و اوکراین درباره جزئیات توافق صلح وجود دارد زلزله ۶.۲ ریشتری استانبول را لرزاند (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم لحظه زمین لرزه تشریح جزئیات توقف پروژه پتروشیمی میانکاله از سوی رئیس سازمان محیط زیست + فیلم مظفری: ۱۰ درصد از برق پاک کشور از خراسان رضوی تأمین می‌شود | تحول صنعت انرژی‌های پاک با بسته حمایتی ویژه دولت + فیلم جلسه هیئت دولت به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مذاکرات فنی ایران و آمریکا هم غیرمستقیم خواهد بود رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: پزشکیان خواستار محاکمه صادرکنندگان مجوز ساخت‌وساز پروژه پتروشیمی در میانکاله است السودانی با رهبر شیعیان سوریه در عراق دیدار کرد رئیس جمهور در مراسم تقدیر از برگزیدگان همایش کشوری آموزش علوم پزشکی شرکت کرد (سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) نخعی‌راد: کسی نمی‌تواند بدون قانونِ مجلس، تغییر ساعت رسمی کشور را اجرا کند وزارت خارجه چین: آمریکا نمی‌تواند هم به‌دنبال توافق باشد و هم اعمال فشار کند مراسم سالگرد شهادت سپهبد قرنی در تهران برگزار شد
سرخط خبرها

معاون اول رئیس جمهور: فرهنگ، اولویت مهم دولت وفاق است | کتابخانه ملی، دیپلماسی فرهنگی را تقویت کند

  • کد خبر: ۳۰۰۹۶۹
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۱
معاون اول رئیس جمهور: فرهنگ، اولویت مهم دولت وفاق است | کتابخانه ملی، دیپلماسی فرهنگی را تقویت کند
معاون اول رئیس جمهور گفت: کتاب و کتاب‌خوانی در فرهنگ غنی ایران و انقلاب جایگاه ویژه‌ای دارد و هدف و برنامه دولت وفاق دنبال‌کردن فرهنگ به عنوان یک اولویت مهم است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا عارف امروز (سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳) در مراسم تکریم «علیرضا مختارپور قهرودی» و معارفه «غلامرضا امیرخانی» رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: کتاب و کتاب‌خوانی در فرهنگ غنی ایرانی و انقلاب جایگاه ویژه‌ای دارد و لذا باید امور فرهنگی و سامان‌دهی فرهنگ در اولویت قرار گیرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه کتابخانه ملی سابقه‌ای حدود یک قرن دارد، افزود: نگاهی که دولت به کتابخانه ملی و اسناد آن دارد، نگاه راهبری، راهنمایی و نظارت علمی بر همه مجموعه‌های علمی آن است بدون اینکه بحث دخالت مطرح باشد.

عارف با تاکید بر اینکه بسیاری از کتابخانه‌های سراسری کشور مالک فرهنگی ندارد تا به نیاز‌ها و کمبود‌های آن بپردازد، تصریح کرد: کتابخانه ملی نه تنها در کشور بلکه در حوزه تمدنی ایران جایگاه مهمی دارد.

وی ادامه داد: از فرهنگ، دانش و آن چیزی که باید معرف انقلاب ما باشد غافل بوده‌ایم. از پتانسیل و فرهنگی بودن انقلاب، بهره مناسب را نبرده‌ایم. آیا جایگاه مراکز فرهنگی ما جایگاهی تاثیرگذار حداقل در حوزه تمدنی ایران بوده است؟

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید در میان مسئولان کسانی باشند که درگیر مسائل جاری نشوند و خود را فقط متولی و دنبال کننده امور فرهنگی بدانند. در کمال تاسف کسانی که مسئولیت فرهنگ و تولید علم در کشور دارند درگیر مسائل اقتصادی و اجرایی شده‌اند.

عارف با تاکید بر این که بنای دولت وفاق دنبال کردن فرهنگ به عنوان یک اولویت مهم است، گفت: علی رغم مشکلات و تنگنا‌های اقتصادی، تعالی فرهنگی جامعه باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از مشکلاتی که جامعه ما درگیر آن است بی توجهی و یا کانالیزه کردن فرهنگ است که اگر به این موضوع پرداخته شود بسیاری از مشکلات اجتماعی حل خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور تولید فرهنگی فرمایشی را یکی از مشکلات امروز دانست و ادامه داد: راهبرد دولت این است که ابتدا کار کند و بعد اعلام کند، نه اینکه وعده دهد و عمل نکند.

عارف گفت: این روز‌ها ارایه عملکرد صد روزه مطرح است، اما بنای ما از ابتدا این بوده که برای اعمال تغییرات هم با احتیاط عمل کنیم. بنا نداریم که هر کس از دولت قبل بر سر کار بوده را تغییر دهیم بلکه راهبرد دولت چهاردهم این است که دولت گذشته را نقد نکند.

وی تاکید کرد: می‌دانیم که سه ماه از دولت گذشته ولی هنوز ۱۰ استاندار تعیین تکلیف قطعی نشده‌اند، هزینه آن را هم میدانیم، اما هزینه این نگاه به مراتب کمتر از حذف ناگهانی تعداد زیادی افراد است.

عارف با ابراز تاسف نسبت به ارایه تحلیل‌های وارونه در انتصاب افراد، افزود: بنای دولت بر این است که کسانی پست بگیرند که بتوانند به بهترین شکل ممکن آن جایگاه را مدیریت و ارتقا دهند. ما با تشخیص خود خیرالموجودین را انتخاب می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: از مسئولانی که ماندن یا نماندنشان هنوز قطعی نیست، اما به صورت جدی کار را دنبال می‌کنند نیز تشکر می‌کنم.

وی با تاکید بر اینکه سازمان کتابخانه ملی باید خانه امن محقق و چهره‌های فرهنگی باشد، افزود: مرکز و کتابخانه ملی باید بانی این سیاست باشد، این موضوع باید نهادینه و ضابطه‌مند شود که به صورت سلیقه‌ای عمل نشود.

عارف، تقویت دیپلماسی فرهنگی را یکی از رسالت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی دانست و گفت: مزیت ما دیپلماسی فرهنگی است، اما متاسفانه در این سال‌ها به دنبال دیپلماسی سیاسی رفته‌ایم که مزیت ما نبوده است. دیپلماسی فرهنگی می‌تواند ما را به دیپلماسی در سایر حوزه‌ها برساند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->